Lataa ostajan opas

COVID-19 HALLINTA -PALVELU

COVID-19 hallinta -palvelumme soveltuu erinomaisesti tiloihin, joissa turvavälien pitäminen on hankalaa tai mahdotonta, jolloin altistumisen ja sairastumisen riski on kohonnut.

Tiloissa, joissa ilmanvaihto on tehotonta tai siihen ei voi itse vaikuttaa, voidaan COVID-19 hallinnan avulla lisätä tilojen huuhtelua ja näin laimentaa sisäilman epäpuhtauksien määrää ilmassa. Palvelu saadaan käyntiin kohteessanne nopeasti ja tilankäyttäjille suunnattujen viestintämateriaalien avulla tieto tilan suojaamisesta saadaan myös tilankäyttäjille. Näin mahdolliset epäselvyydet ja niistä aiheutuneet harmitukset lientyvät.

Suojaustoimet tiloissanne aloitetaan muutamassa arkipäivässä hankintapäätöksestä.

Avustamme kohdeviestinnässä, jotta tieto suojauksen aloittamisesta saavuttaa myös tiloissa oleskelevat työntekijät, asiakkaat tai muut henkilöt.

COVID-19 hallinnan avulla saat

Säilytettyä tilat tuottavassa käytössä

Puhtaan ilman vyöhykkeet

Pidettyä tilat käytössä sellaisenaan, ilman raskaita tilajärjestelyjä

Pelkojen hälventymisen ja työrauhan

Joustavan laskutuksen*

Reilun hinnoittelun

*Laskutus keskeytetään määräajaksi, mikäli tilat suljetaan viranomaisen toimesta.

Kampanjatarjoukset voimassa nyt!

Varaa tapaaminen (etänä tai paikan päällä) alueesi sisäilmakoordinaattorilta

PALVELUMME SISÄLTÄÄ

  • Tilan peruskartoituksen
  • Huolellisesti valitut IQAir-ilmanpuhdistimet
  • Laitteiden asennuksen ja poisnoudon

Kysy lisää muista kohdekartoitusmalleistamme

  • Ilmanpuhdistimien vaikuttavuuslaskenta kohteesta
  • Vyöhyketarkastelu
  • Tarkka kohdekartoitus
    • laskenta THL:n (1.4.2021) ja Finvacin ohjeistuksen mukaisesti
    • laskenta huomioi tilan ilmanvaihdon

Haluatko kuulla lisää?

VARAA AIKA KALENTERISTA

Koronavirus ja sisäilma

Sisäilman epäpuhtaudet ovat merkittävä ja tunnustettu terveysriski. Aiemmin yleisimpiä sisäilman epäpuhtauksia ovat olleet mm. mikrobien aineenvaihduntatuotteet, hiilidioksidi, partikkelit ja kuidut, kaasumaiset haitta-aineet ja hajoamistuotteet materiaaleista. Nämä ovat usein peräisin riittämättömästä ilmanvaihdosta, rakennevaurioista, talotekniikan toimimattomuudesta, vääränlaisesta tilojenkäytöstä.

Uusimpien tutkimusten mukaan on todennäköistä, että koronavirus voi jäädä ilmaan pienhiukkasten mukana, ja kulkea ilmavirtausten mukana lähietäisyyttä kauemmaksi.

Näin koronavirus voi levitä ilmateitse yskittäessä »

Pelkkä ilmanvaihdon tehostaminen ei kaikissa tapauksissa riitä toivotun lopputuloksen saamiseksi, mikäli tilojen käyttötarkoitusta, ilmavirtojen käyttäytymistä ja muuttuvia olosuhteita ei huomioida. Eurooppalaisten LVI-järjestöjen -liitto REHVA:n ohjeistuksen mukaan, tehokkaiksi todettujen ilmanpuhdistimien avustaessa ilmanvaihtoa on mahdollista tavoitella tehokasta epäpuhtauksien laimentamista sisäilmasta tilakohtaisesti.

Ilman epäpuhtauspitoisuuden alentaminen vähentää riskiä altistua ja sairastua, mutta ei poista sitä kokonaan. Edelleen koronavirusta vastaan suojautuessa on todella tärkeää muistaa hyvä käsihygienia ja etäisyyden pitäminen toisiin ihmisiin. Lopullista tutkimustietoa siitä, millainen on tartuntamekanismi ja todennäköisyys ilmateitse leviämisessä koronaviruksen kohdalla, ei toistaiseksi ole. Todennäköisesti vaikuttavia seikkoja ovat mm. ihmistiheys ja vietetty aika tilassa, ilmanvaihto, sairastumiseen tarvittavien virusten määrä, yksilölliset fysiologiset ominaisuudet jne.

Koronavirus ja ilmanpuhdistimet

Markkinoilla on paljon erilaisia ilmanpuhdistimia, joista suurinta osaa ei kuitenkaan ole tehty tai testattu vaativissa terveydenhuollon olosuhteissa.

Sisäilmalähetin käyttämien sveitsiläisten IQAirin ilmanpuhdistimien Hepa-suodattimet poistavat ilmasta bakteerit ja virukset yli 99 prosenttisesti. Virukset ovat läpimitaltaan niin suuria, että ne jäävät helposti kiinni mekaanisiin Hepa-luokan suodattimiin. Laadukas ilmanpuhdistin ei levitä virusta, vaan virus poistuu huoneilmasta ja kuolee suodattimessa. Ilmanpuhdistin ei siis aiheuta vaaraa, vaan päinvastoin auttaa myös koronavirukselta suojautumisessa.

IQAirin valmistamien ilmanpuhdistimien teho on testattu sekä saksalaisessa laboratorioympäristössä että Suomessa VTT:n toimesta. Edellä mainitut testit ovat osoittaneet, että laitteemme ovat rakenteeltaan tiiviitä, eikä ohivirtausta suodattimien ohi pääse tapahtumaan. Näin voidaan olla varmoja, että jokainen ilmanpuhdistimeen sisään mennyt epäpuhtaus, myös jää sinne.

Lisätietoa

Nasan tutkimus Hepa-suodattimista

Nasan tekemä tutkimus Hepa-suodattimien tehokkuudesta (2016, kieli: englanti), jossa mm. todetaan, että Hepa-luokan suodattimet poistavat jopa 100 prosenttisesti pienimmätkin 0,01 μm kokoiset nanohiukkaset, kun virtausnopeus on oikea. Katso s. 7 kaavio.

IQAir ja koronaviruksen poistaminen ilmasta

(ENG) Valmistajan tiedote koskien IQAir-ilmanpuhdistimia ja koronaviruksen leviämistä. (03-2020) IQAir Bulletin: March 2020. How can IQAir Help in the Fight Against the Novel Coronavirus?

Tutustu myös tilankäyttäjille suunnattuun sivuumme »

Ota yhteyttä suoraan alueesi sisäilmakoordinaattoriin:

Sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@sisailmalahetti.fi

Sisäilmakoordinaattori (Pohjois-Suomi) Tomi Hakala

Sisäilmakoordinaattori

Pohjois-SuomiTomi Hakalap. 010 420 6067
Sisäilmakoordinaattori (Länsi-Suomi / Pirkanmaa) Pete Harju

Sisäilmakoordinaattori

Länsi-Suomi / PirkanmaaPete Harjup. 010 420 6064
Sisäilmakoordinaattori (Itä-Suomi) Jani Leskinen

Sisäilmakoordinaattori

Itä-SuomiJani Leskinenp. 010 328 6174
Mika Heino

Myyntijohtaja

Etelä-Suomi ja Etelä-KarjalaMika Heinop. 010 420 6068

Myynti

Etelä-KarjalaKimmo Suojapeltop. 010 328 6170

Sisäilmakoordinaattori

Uusimaa ja Varsinais-SuomiTeemu Kumpulainenp. 010 3286 175