Lataa ostajan opas

Haluatko kuulla lisää?

Varaa aika kalenterista

TEHOSTETTU TILAHUUHTELU -PALVELU

Epäpuhtauksien, kuten virusten poistaminen tilan sisäilmasta vaatii enemmän kuin laadukkaan ilmanpuhdistimen. Sisäilmalähetin Tehostettu tilahuuhtelu -palvelussa lasketaan VTT:n luomaa laskentatyökalua käyttäen valitun ilmanpuhdistimen vaikutus tilassa, huomioiden myös esimerkiksi tilan ilmanvaihto. Simulointi varmistaa, että tilassa on oikein mitoitettu ja sijoitettu määrä ilmanpuhdistimia, jotta epäpuhtauspitoisuus tilassa laimenee. Vain näin voidaan turvata tiloissa asioivat tai työskentelevät ihmiset.

Tehostettua tilahuuhtelua voidaan käyttää normaalin suojaamispalvelun lisänä, tai omana kokonaisuutenaan.

Varmista tilasi turvallisuus

Palvelu, jonka tehokkuus tilassasi on todennettavissa simuloinnin avulla. Älä usko pelkkiin lupauksiin.

Ei laiteinvestointeja – palvelumme sisältää osaamisemme lisäksi myös tarvittavat ilmanpuhdistimet

Sopimus sinun tarpeidesi mukaan, tilanteen ja tarpeen muuttuessa sopimus on helppo päättää.

Kampanjatarjoukset voimassa nyt!

Varaa tapaaminen (etänä tai paikan päällä) alueesi sisäilmakoordinaattorilta

Koronavirus ja sisäilma

Sisäilman epäpuhtaudet ovat merkittävä ja tunnustettu terveysriski. Aiemmin yleisimpiä sisäilman epäpuhtauksia ovat olleet mm. mikrobien aineenvaihduntatuotteet, hiilidioksidi, partikkelit ja kuidut, kaasumaiset haitta-aineet ja hajoamistuotteet materiaaleista. Nämä ovat usein peräisin riittämättömästä ilmanvaihdosta, rakennevaurioista, talotekniikan toimimattomuudesta, vääränlaisesta tilojenkäytöstä.

Uusimpien tutkimusten mukaan on todennäköistä, että koronavirus voi jäädä ilmaan pienhiukkasten mukana, ja kulkea ilmavirtausten mukana lähietäisyyttä kauemmaksi

Näin koronavirus voi levitä ilmateitse yskittäessä »

Pelkkä ilmanvaihdon tehostaminen ei kaikissa tapauksissa riitä toivotun lopputuloksen saamiseksi, mikäli tilojen käyttötarkoitusta, ilmavirtojen käyttäytymistä ja muuttuvia olosuhteita ei huomioida. Eurooppalaisten LVI-järjestöjen -liitto REHVA:n ohjeistuksen mukaan, tehokkaiksi todettujen ilmanpuhdistimien avustaessa ilmanvaihtoa on mahdollista tavoitella tehokasta epäpuhtauksien laimentamista sisäilmasta tilakohtaisesti.

Ilman epäpuhtauspitoisuuden alentaminen vähentää riskiä altistua ja sairastua, mutta ei poista sitä kokonaan. Edelleen koronavirusta vastaan suojautuessa on todella tärkeää muistaa hyvä käsihygienia ja etäisyyden pitäminen toisiin ihmisiin. Lopullista tutkimustietoa siitä, millainen on tartuntamekanismi ja todennäköisyys ilmateitse leviämisessä koronaviruksen kohdalla, ei toistaiseksi ole. Todennäköisesti vaikuttavia seikkoja ovat mm. ihmistiheys ja vietetty aika tilassa, ilmanvaihto, sairastumiseen tarvittavien virusten määrä, yksilölliset fysiologiset ominaisuudet.

Koronavirus ja ilmanpuhdistimet

Markkinoilla on paljon erilaisia ilmanpuhdistimia, joista suurinta osaa ei kuitenkaan ole tehty tai testattu vaativissa terveydenhuollon olosuhteissa.

Sisäilmalähetin käyttämien sveitsiläisten IQAirin ilmanpuhdistimien Hepa-suodattimet poistavat ilmasta bakteerit ja virukset yli 99 prosenttisesti. Virukset ovat läpimitaltaan niin suuria, että ne jäävät helposti kiinni mekaanisiin Hepa-luokan suodattimiin. Laadukas ilmanpuhdistin ei levitä virusta, vaan virus poistuu huoneilmasta ja kuolee suodattimessa. Ilmanpuhdistin ei siis aiheuta vaaraa, vaan päinvastoin auttaa myös koronavirukselta suojautumisessa.

IQAirin valmistamien ilmanpuhdistimien teho on testattu sekä saksalaisessa laboratorioympäristössä että Suomessa VTT:n toimesta. Edellä mainitut testit ovat osoittaneet, että laitteemme ovat rakenteeltaan tiiviitä, eikä ohivirtausta suodattimien ohi pääse tapahtumaan. Näin voidaan olla varmoja, että jokainen ilmanpuhdistimeen sisään mennyt epäpuhtaus, myös jää sinne.

Lisätietoa aiheesta:

Nasan tekemä tutkimus Hepa-suodattimien tehokkuudesta (2016, kieli: englanti), jossa mm. todetaan, että Hepa-luokan suodattimet poistavat jopa 100 prosenttisesti pienimmätkin 0,01 μm kokoiset nanohiukkaset, kun virtausnopeus on oikea. Katso s. 7 kaavio.

(ENG) Valmistajan tiedote koskien IQAir-ilmanpuhdistimia ja koronaviruksen leviämistä. (03-2020) IQAir Bulletin: March 2020. How can IQAir Help in the Fight Against the Novel Coronavirus?

Tutustu myös tilankäyttäjille suunnattuun sivuumme »

Ota yhteyttä suoraan alueesi sisäilmakoordinaattoriin:

Sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@sisailmalahetti.fi

Sisäilmakoordinaattori (Pohjois-Suomi) Tomi Hakala

Sisäilmakoordinaattori

Pohjois-SuomiTomi Hakalap. 010 420 6067
Sisäilmakoordinaattori (Länsi-Suomi / Pirkanmaa) Pete Harju

Sisäilmakoordinaattori

Länsi-Suomi / PirkanmaaPete Harjup. 010 420 6064
Sisäilmakoordinaattori (Itä-Suomi) Jani Leskinen

Sisäilmakoordinaattori

Itä-SuomiJani Leskinenp. 010 328 6174
Mika Heino

Myyntijohtaja

Päijät-Häme, Kymenlaakso ja Etelä-KarjalaMika Heinop. 010 420 6068
Sisäilmakoordinaattori (Etelä-Suomi) Juha-Pekka Määränen

Sisäilmakoordinaattori

Etelä-SuomiJuha-Pekka Määränenp. 010 328 6175